Toamna si ingerii pleaca

In urma frunzelor timide ce tresar, ascunde vantul o vioara despre timp…

Noptilor le e cu putinta a rosti uneori parfumuri de neuitat.

Pe strada asta plina de pustiu, se-aseaza o copila in visare. Privirea ei se rataceste catre cer, iar dorul ce-o cuprinde intre clipe ii frange fiinta-ntreaga. Ea scrie cu gandul departari de negasit prin ceata cruda-i in mister.

Undeva, deasupra linistii, o voce-i asteptarea. A inceput sa ploua vag. Copila este trista. Sub pasul ei atat de bland, observa o lumina. Se apleaca, rascoleste frunzele si vede o fotografie. Sunt ei… candva imbratisati de dragoste. Dar fericirea nu se poate povesti.

Si picaturi de ploaie si lacrimi de melancolie se pare ca vor sterge urma sarutului ce il pastreaza pleoapa ei.

E imposibil ca noaptea sa dureze atatea veacuri…

Copila se ridica si chiar incearca sa-si continue drumul. In urma ei se-nchid cartile spaimei desi aude cativa pasi puternici. Se-opreste cu privirea stinsa caci nu poate distinge decat nedumerire prin vestile de ceata. Poate ca simte o prezenta care-i da fiori, dorul si mai profund se lasa. O ia de mana un strain venit de nicaieri. Ea intreaba pe sub lacrimi: m-ai uitat? El ii saruta buzele plangand si cade in genunchi in fata ei. Copila se apleaca si-l imbratiseaza in dorul care-i otraveste fiinta. Raman cateva clipe-n ploaie privindu-se ca si cum revederea lor ar insemna de fapt un ultim ramas-bun. El ii saruta umarul pe sub esarfa, soptindu-i : nu voi uita nicicand parfumul ce-a topit atatea nopti in dragoste. Nu te voi uita, ingerul sufletului meu!  Ea il priveste tandru, marturisindu-i : te voi iubi pana la sfarsitul timpului, ingerul meu! Se-nclina sa-l imbratiseze cu speranta, dar el dispare-n ceata surda si-amaruie.

Ploaia se schimba in furtuna si zarile dispar spre infinit. Nici timp, nici ganduri nu exista, fotografia lor s-a stins neprevazut.

Cu lacrimi ale cerului ce pier, copila scrie ultimul destin al frunzelor.

Unde…

Unde sunt ingerii toamna?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s