Zadarnic…


Noapte
E codrul atat de senin cu soaptele lui de chitara rasfrante-n mister despre ganduri !
Eu simt ca raman fara mine…
Timpul e o piatra. Si clipe si dor si tacere tresar dintre aripi nestinse, nu pot intelege nicicand trecutul acestui acum. Aud parca stele visand departe, candva… In zadar un strigat rupt din sufletul noptii, surasul blandetii te cheama.Asculta… Sunt pasii pierduti intr-o soapta apusa, ragaz al sperantei.
Recunosc. Amortisem atunci intre realitate si iluzie. Priveam in urma pentru a intelege ecoul unui chip pe care ori de cate ori incercam sa-l supun acestui adanc si neiertat proces cum este amintirea, asistam uimita la desprinderea emotiei de sens, melancolie rapita fragil.
Chipul acesta era…cu adevarat un neinteles de trairi si raspunsuri, devenind odata cu trecerea timpului sfasiat de necunoscut in propria-i privire. Un chip fara suflare. Constiinta uitarii spulberata, invinsa in fata dorintei.
Refuz sa cunosc tradarea!  Eu n-am sa aleg resemnarea! Refuz insomnia iluziei!
Astazi, aici, acum, atunci, oricand, voi alege IUBIREA. Sincera imbratisare a vietii ascunde-ma la pieptul tau doar pentru infinit!  Mi-e teama de vis…
E totusi noapte. O noapte de mai la marginea cerului.

Advertisements

6 thoughts on “Zadarnic…

  1. Superb. Poezie pura. N-am mai dat demult un semn de viata. Ce sa-i faci cand ai multe de rezolvat…
    Spui ca vei alege oricand iubirea.
    Te intreb…o vei alege chiar si cand stii ca te va distruge? Sau care iubire sa alegi cand esti prins intre doua extreme. Persoana din trecut care avea o frumusete care te calmeaza, te linisteste, care stie sa iti aduca zambetul pe buze atunci cand esti suparat. Si persoana din prezent care scoate tot vulcanul -ce arde mocnit in sufletul tau- la suprafata, care are o frumusete care te framanta, te agita, care sigur stii ca te va face sa suferi…Care din iubiri le alegi?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s